Cikk: Biztos kapaszkodó egy változó világban

Az alábbi cikk jelent meg a Demokrata hetilap  2015. szeptember 2-i számában az Atilla Öröksége összeállításról (Köszönjük!):

“A változó világ változó hanghordozó megjelenést hoz magával. Ennek példája az Atilla öröksége című kiadvány, amely hivatalos CD-formátumban csak jövőre jelenik meg, szerkesztői azonban a hanganyagot már augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján elérhetővé, letölthetővé tették a világhálón. Nem szabták meg, hogy az előadók miként írják a hun király nevét (Attila-Atilla), egyetlen szempontjuk volt: tekintsék őt a magyar történelem részének, amely nem 896-ban, hanem jóval előtte, a szkíta-hun korban kezdődött. A 14 tétel közül már több megjelent a résztvevők (szerzők, írók, zenészek, zenekarok) saját lemezein, azonban együtt még sohasem. Így kerültek egymás mellé többek között az Örökség együttes, Szőke István Atilla, Friedrich Klára-Szakács Gábor, Szigeti Gábor szerzeményei, írásai, dalszövegei. Ezeket hol teljes zenekar adja elő, hol csupán az énekeseket kísérő koboz, táltosdob, citera. Cey-Bert Róbert Gyula: Atilla, a Hun üzenet című könyve ihlette, Grandpierre Atilla hunokról szóló könyve pedig szintén több meglátással gazdagította a lemezt.
Napjaink egyre zavarosabb, változó világában csak azok a népek maradnak meg, amelyek ősi történelmüket és egykori vezetőjüket tisztelve, emlékét megőrizve biztos kapaszkodót tudhatnak maguk mellett.” – Kobzos

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.