Felhívás – Atilla Öröksége Társasjáték

Kedves Magyar Testvérem!

Az Atilla Öröksége zenei összeállítás (www.osiorokseg.hu) megalkotása után egy újabb lépéshez érkeztünk. A lélekemelő zenék után egy nem mindennapi játék van soron. Társas-játék, amely képes minden korosztályt összehozni, s ami nem versengésre, hanem összefogásra, együttműködésre alapul. Rendkívül izgalmas és egyben tanulságos időtöltés, aminek során nemcsak a magyarok legősibb jelképei, meséi és mondái, hanem az eurázsiai népek nagy szellemi alkotásai is megjelennek. A teljességre való törekvés nélkül olyan mintákat, történeteket és értékeket szeretnék a többezer éves múltból megjeleníteni, amik a nemes emberi törekvéseket: az egyéni fejlődést, a lélekkel való kapcsolatot, a békét, a különböző népek, nemzetek együttműködését, az emberi és a földi élet védelmét, kiteljesedését szolgálják.

Kezdeményezéseket általában kétféle módon szoktak elindítani – nyereségszerzés céljából vagy a közösség bevonásával, önkéntes alapon. Habár a tisztes haszonnal semmi gond nincsen, mégis e téma messze túlmutat az anyagi célokon. Őseink olyan sokszor mutattak példát emberségből, bölcsességből, a magas műveltség és szépség szeretetéből, a régi értékek újabb korokba való átmentéséből, hogy felsorolni sem tudjuk. Hőseink sokasága, mint égen a csillagok ragyogják be létezésünk csodáját, tanítva és lelkesítve nemzedékek újabb és újabb sorát.

Ha megérint téged is az alkotás, ősi jelképeink, városok és egyéb nevek, mondák, történetek gyűjtése, kártyák, a játéktábla rajzolása, s magának a játékmenetnek a tervezése, akkor csatlakozz és alkossunk együtt! Minden hozzájárulás a Wikipédia által is használt jogi formához hasonlóan a Creative Commons Nevezd Meg – Így add tovább (CC-BY-SA) 4.0 licenc alapján örökös közkincsként járul hozzá a nagy műhöz, ami akkor fog elkészülni amikor kellően magas művészi fokot érünk el, fokozatosan érlelve azt. Kérjük őseink áldását e kezdeményezésre, hogy múltunk értékeit minél több embernek legyen lehetősége megismernie és gazdagodni általa!
„Az üzenetem az, hogy ébredjetek föl magyarok, s legyetek újra nemzet, váljatok nemzetté! Ahol nem az a fontos, hogy ki mennyi pénzt hoz az országba, hanem hogy ki mennyi jót, szépet és hasznosat tud cselekedni a magyar közösségért.”

Áldás!
Incze Gáspár
[email protected]

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.